Verslag Harmonicadag 2020 Surhuisterveen

Muzikaal gezien was het, ook gezien de optredens in het avondprogramma, voor de harmonicamuziek een prima geslaagde dag. Het leuke aan deze dag is dat de entree voor het publiek over de gehele dag gratis is. Maar het publiek was dit jaar net als vorig jaar bijna niks, in totaal zo’n 50 mensen die dit jaar aanwezig waren. En dan slaat weer de twijfel toe is dit nog wel op deze manier voor herhaling vatbaar of moet ik toch naar de middag gaan met het open podium en dan gaan kijken wat we met de workshops gaan doen.


Bij de workshops waren er dit jaar 9 trekzakworkshoppers. Vooral in deze streek waar veel trekzak word gespeeld is dit wat weinig. Er word vaak als excuus aangedragen dat de Steiriche harmonica te veel aanwezig is maar dit heeft met de workshops totaal niks te maken en voor het avondprogramma waren er misschien een stuk of 8 Steirische spelers. Ik geef het al een jaar van te voren aan dat er workshops zijn zodat men er rekening mee kan houden..

Maar de workshops gingen wel door met toch nog 9 spelers met dit keer Folina Boonstra aan het roer en volgens de geluiden heeft dit weer prima voldaan.     Bij Dieter Holmersma op Steirische harmonica waren net als vorig jaar 7 deelnemers, Dieter is ook bij ons een vaste kracht en zijn ideeën bemoeit hij zich ook met de organisatie. S’ Middags was er weinig publiek naar de workshops gekomen. Een gegeven is dat de entree gratis is en dus toegankelijk voor iedereen. Ook van deze workshop werd weer veel opgestoken door de aanwezige muzikanten.

Ook voor deze avond hadden we Geert Jan Douma met zijn geluidsinstallatie uitgenodigd. Het geluid was prima verzorgd daarnaast praatte Geert Jan ook de optredens aan elkaar waardoor een ieder voorgesteld werd aan het publiek. Prima gedaan Geert Jan, bedankt en tot volgend jaar.

Daar er maar 3 trekzakspelers waren, waren er in het avond programma ook minder spelers voor het open podium maar het waren zeker niet de minste, Hiltsje Blumers, Feikje de Boer en Wilco Bakker ging het doen voor de trekzak. Dat er zo weinig trekzakspelers waren is echt jammer hier is de Harmonicadag toch echt mee begonnen. Dit jaar was er een 3 tal accordeonisten, wij waren er blij mee heel blij zelfs. John Smit beet de spits af op accordeon gevolgd door Pieter Oostenbrug en natuurlijk Peter en Tiety uit Leek. De steiergroep Segno uit Leek e.o. olv. van Dieter Holmersma op Steirische Harmonica net als Tim met zijn vader Wim, uit Almelo waren weer aanwezig de groep Die Gaudi Musiker en natuurlijk mag ik Lucie Wolf niet vergeten, helemaal uit Wezep heeft zij de tocht naar het Noorden gemaakt om ook hier weer een prima optreden te geven. Rond de klok van 22.30 uur ging een ieder voldaan naar huis na weer een mooie dag muziek maken.

Voor het volgende harmonica evenement gaan we naar de Spitkeet te Harkema op 4 juli 2020, hier hopen we op een zelfde aantal spelers als vorig jaar.

En dan op 6 februari 2021 gaan we voor veertiende de keer de harmonicadag doen en we gaan kijken of we iets anders kunnen gaan doen.

Graag willen wij een ieder bedanken die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt:


Docenten:
-Folina Boonstra
- Dieter Holmersma
- Geert Jan Douma (geluid)

De sponsors:
Zalencentrum de Lantearne           
het Durk Pultrum Fonds


En verder iedereen die meegeholpen heeft.

Pieter van der Veen